Muğla’da ipek böcekçiliği yeniden canlandırılıyor

Muğla’da İpek Böcekçiliği Canlanıyor

Muğla’da eskiden önemli bir geçim kaynağı olan ipek böcekçiliği, Dut fidanı dikimi, ipek böceği besleme evi kurulumu, eğitimler ve üretim çadırlarıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenerek yeniden canlanıyor.

İpek Böcekçiliğine Destek Devam Ediyor

Destek kapsamında Seydikemer Çobanlar Mahallesi’nde Büyükşehir’e ait araziye 3 bin 300 dut fidanı dikilirken, aynı alanda 100 metrekarelik bir ipek böceği besleme evi oluşturuldu. Ayrıca Menteşe Belediyesi iş birliğiyle, Bayır Mahallesi Yeşilyurt mevkiinde 4 bin 600 metrekare, Bayır Mahallesi’nde ise 12 bin 400 metrekarelik alana dut fidanları dikildi ve bu alanlara da modern besleme evleri inşa edildi.

İpek böcekçiliğini geliştirmek amacıyla Büyükşehir’e ait Yatağan Bahçeyaka Mahallesi’ndeki Akıllı Tarım Çiftliği’nde dut fidanı üretimi devam ediyor ve talepte bulunan üreticilere ücretsiz fidan temini sağlanıyor.

“Ata Mesleğimizi Yaşatıyoruz”

Üretici Birgül Öziç, aldıkları destek sayesinde ipek böcekçiliğine başladıklarını ve atalarından kalan bu geleneği sürdürmeye çalıştıklarını belirterek, “Bu işi yapan çok az kişi kaldı ama biz devam ettirmek istiyoruz” dedi.

“Eğitimle Başladık, Üretime Geçtik”

Üretici Melahat Yalınkılıç ise eğitimlerin ardından üretime başladıklarını ve ata mesleğini sürdürmek istediklerini ifade ederek, “Ahmet Başkanımıza bu destekler için teşekkür ederim” diye konuştu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ziraat Mühendisi Serkan Yılmaz, sahada yürütülen çalışmaların devam edeceğini belirterek, “İpek böcekçiliğine yönelik desteklerimiz devam edecek” dedi.

“Geleneksel Üretimi Geleceğe Taşıyoruz”

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, ipek böcekçiliğinin sadece bir tarım projesi olmadığını, aynı zamanda bir kültürel miras koruma modeli olduğunu vurgulayarak, “Üreticilerimizin bu sürece dahil olması, bize umut ve güç veriyor” dedi.

Related Posts

Yetkililer marka paylaştı: Bu yumurtaları sakın almayın

Avrupa’da piyasaya sürülen bir yumurta grubunda tehlikeli Salmonella bakterisi tespit edildi. Yetkililer, belirtilen parti numarasına ait yumurtaların kesinlikle satın alınmaması ve tüketilmemesi konusunda uyardı…

548 subay ve astsubay öğrenci adayı alınacak! İşte başvuru şartları

Jandarma Genel Komutanlığının muvazzaf subay ihtiyacının karşılanması amacıyla Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi (JSGA) Güvenlik Bilimleri Fakültesine 225 erkek öğrenci, muvazzaf astsubay ihtiyacını karşılamak amacıyla da Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokuluna 283 erkek ve 40 kadın öğrenci alınacak.

Suriyeli küçük kız, tartıştığı kadın ve 2 kızını bıçakladı

Bursa’da Suriye uyruklu kız çocuğu tartıştığı anne ve 2 kızını bıçakla yaraladı. Aileye yardım etmek isteyen bir kişiyi daha bıçakla yaralayıp kaçan saldırganın yakalanması için ekipler harekete geçti.

14 yıl sonra ilk ziyaret!

İngiltere Dışişleri Bakanı Lammy 14 yıl sonra Suriye’ye ilk resmi ziyareti gerçekleştirdi.

Nakit para yok sandılar, ATM tuzağına düştüler! Uzmanlardan kritik uyarı

Almanya’da ATM’den para çekmek isteyen vatandaşlar, cihazın para vermediğini sanarak uzaklaştı. Oysa gerçek çok daha sinsi çıktı: Dolandırıcılar, ATM’lere gizli düzenek kurarak paraları saniyeler içinde çekti.

Hayali pamuk vurgunu: Devleti 248 milyon lira dolandırdılar

Aydın’da akılalmaz bir dolandırıcılık olayı yaşandı. Söke ilçesinde, pamuk satışı üzerinden haksız şekilde devlet destekleme primi alındığı gerekçesiyle yürütülen soruşturma kapsamında, sahte belgelerle 248 milyon liralık kamu zararına neden olduğu öne sürülen 8 şüpheliden 3’ü tutuklandı.