Bakan Şimşek ‘Ağır yaptırımı var’ diyerek uyardı: Göz açtırmayacağız

Kripto Varlık Hizmet Sağlayıcılarına Yönelik Sıkı Düzenlemeler

Finans Bakanı Berat Albayrak, Mali Suçları Araştırma Kurumu’nun (MASAK) kripto varlık hizmet sağlayıcıları ve ödeme kuruluşları için yaptığı düzenlemeleri değerlendirdi.

Albayrak, vatandaşların kişisel ve finansal bilgilerinin yasa dışı bahis siteleriyle paylaşılmasının önüne geçmek için finansal kuruluşları uyardıklarını hatırlattı. 25 Aralık 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemelerin, finansal sistemini korumayı ve suç gelirleriyle daha etkin bir şekilde mücadele etmeyi amaçladığını belirtti.

Uyum Sağlamayanlar Zor Durumda Olacak

Albayrak, kademeli olarak hayata geçen mevzuat değişiklikleriyle sıkı düzenlemelere uymayanların ciddi yaptırımlarla karşılaşacağını vurgulayarak, MASAK yükümlülükleri başta olmak üzere kripto varlık hizmet sağlayıcıları ve ödeme kuruluşlarının birçok alanda önemli düzenlemeler getirildiğini açıkladı.

Bakan, yeni düzenlemelerin finansal sistemi daha güvenilir ve şeffaf hale getireceğini dile getirirken, finans sektöründeki tüm paydaşlarla yeni düzenlemeleri detaylarıyla paylaştıklarını söyledi.

Albayrak, finans sektöründeki paydaşlara seslenerek, “Ülkemizin finansal sistemi uluslararası standartlara uygun hale getiriliyor. Finansal suistimali engelleyeceğiz. Kripto varlık hizmet sağlayıcıları, finansal sistemin bir parçası olarak sorumluluklarını yerine getirmek zorundalar.” dedi.

“Kripto Transferlerinde Detaylı Bilgi Zorunluluğu”

Albayrak, kripto varlık hizmet sağlayıcılarının yeni yükümlülüklerine dikkat çekerek, “Kuruluşların uyum programı hazırlaması, risk yönetimi ve müşteri işlemlerini izleme mekanizmaları oluşturması gerekiyor. Ayrıca, kripto varlık transferlerinde ‘seyahat kuralı’na uygun olarak detaylı bilgilerin alınması zorunlu hale getirildi.” açıklamasında bulundu.

“Stabil Kripto Varlıklar Yakından Takip Ediliyor”

Albayrak, gizlilik tabanlı kripto varlıkların alım satımına aracılık eden platformlar için sıkı tedbirlerin getirildiğini söyleyerek, stabil kripto varlıkların da yakından takip edildiğini belirtti. MASAK’ın bu alandaki düzenlemelerinin kripto varlık platformlarının yanı sıra ödeme kuruluşlarını da etkilediğini ifade etti.

Kaynak: AA / Abdullah Karlıdağ – Ekonomi

Related Posts

Macbook görünümlü İphone geliyor! Çok ucuza satılacak

Apple yeni proje üzerinde çalışmaya başladı. Söz konusu projede iPhone çipli uygun fiyatlı macBook üzerinde çalışılıyor.

WhatsApp mesajları artık kontrol edilecek: Google tüm kullanıcılara mail gönderdi

Teknoloji devlerinin hayatımızı kolaylaştırma iddiasıyla sunduğu yapay zekâ sistemleri, artık kişisel sınırları da zorluyor. WhatsApp ve Mesajlar gibi uygulamalara, kullanıcı izni olmasa bile erişim sağlanabileceği iddiası sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Windows 11’e eklenecek yapay zeka modeli Microsoft Mu tanıtıldı

Microsoft’un yeni yapay zekâ modeli Mu, Phi Silica’nın küçük ama zeki kardeşi olarak Windows’larda görev alacak.

Türkiye’nin dijital omurgası: Türk Telekom’un fiber altyapısı

Türkiye’nin en batısından en doğusuna, en kuzeyinden en güneyine, 81 ilin her köşesine uzanan fiber altyapısıyla dijital geleceğin mimarı olan Türk Telekom, 9 milyondan fazla haneye 1 Gbps erişim hızı sunarken, Türkiye genelinde ortalama 358 Mbps’i aşan bağlantı hızı sağlıyor. Türk Telekom CEO’su Ümit Önal’ın ev sahipliğinde; Adana, Çanakkale, İzmir, Mardin, Nevşehir, Trabzon ve Van’dan gazetecilerin eş zamanlı olarak katıldığı çevrim içi toplantıda, Türk Telekom’un uçtan uca yüksek hızlı fiber internet erişiminin geldiği nokta ve bölgesel hız performansları sahada deneyimlendi. Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Amacımız herkes için daha bağlantılı, daha akıllı, daha güvenli ve erişilebilir bir dijital dünya inşa etmek” dedi.

HIV/AIDS’e karşı tıpta dev ilerleme: ABD koruyucu aşıyı onayladı!

HIV virüsüne karşı koruyucu olarak geliştirilen Lenacapavir iğnesinin kullanımı ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylandı.

NASA paylaşmıştı… Yıllar önceki fotoğraftaki detay tartışmaları alevlendirdi

NASA’nın Mars’taki Curiosity keşif aracı tarafından 2013 yılında çekilen bir fotoğraf, yıllar sonra dikkat çekici bir tartışmayı yeniden gündeme taşıdı: Mars’ta yaşam olabilir mi? Fotoğrafta, yüzeyden yükselmiş ve mantarı andıran bir şekil görülüyor. Bu görüntü, bazı sosyla medya kullanıcıları tarafından “Yaşam bulundu!” şeklinde yorumlandı.