Agora Fintech Fuarı ikinci kez kapılarını açtı

İkinci Kez Kapılarını Açan Agora Fintech Fuarı, İstanbul’u Buluşturuyor

Ticaret Bakanlığı’nın desteklediği Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği (TÖDEB) tarafından düzenlenen Agora Fintech Fuarı, bugün İstanbul Fuar Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Fuar, Avrasya Teknoloji Haftası kapsamında gerçekleştiriliyor ve yerli yabancı sektör temsilcilerini, girişimcileri, yatırımcıları ve kamu otoritelerini bir araya getiriyor.

Açılış törenine Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi Başkan Yardımcısı Bekir Polat, BDDK Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın, TÖDEB Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Dolaz, TCMB Ödeme Sistemleri ve Finansal Teknolojiler Genel Müdürü Ahmet Buğday, SPK Aracılık Faaliyetleri Dairesi Başkanı Aşkın Alıcı ve sektör paydaşları katıldı.

Açılış konuşmasında Polat, finansal teknolojilerin ekonomi ve finans alanında önemli bir rol oynayarak toplumların kapsayıcı büyümesine katkı sağladığını vurguladı. Türkiye’nin son 22 yılda 273 milyar dolar doğrudan yatırım çektiğini belirten Polat, teknoloji ve girişim ekosistemini uluslararası yatırımcıların dikkatine sunmak için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

BDDK Başkan Yardımcısı Aydın ise Türkiye’nin genç ve dinamik bir fintech ekosistemine sahip olduğunu belirterek, fintech çözümlerinin finansal kapsayıcılığı artırdığını söyledi. Fuarda yerli ve yabancı yatırımcıların artan ilgisiyle ekosistemin hızla geliştiğini dile getirdi.

Fuarın amacı sektördeki iş bağlantılarını güçlendirmek, yenilikçi fikirleri paylaşmak ve sektördeki en iyi uygulamaları keşfetmektir. TÖDEB Agora Fintech Fuarı, Türkiye’nin global fintech ekosistemine katkı sağlamayı hedefliyor ve İstanbul’u bir fintech merkezi haline getirme vizyonunu destekliyor. Fuar, 19 Nisan’a kadar ziyaret edilebilir.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır

Kaynak: AA / Aylin Rana Aydin Kuş – Ekonomi

Related Posts

Macbook görünümlü İphone geliyor! Çok ucuza satılacak

Apple yeni proje üzerinde çalışmaya başladı. Söz konusu projede iPhone çipli uygun fiyatlı macBook üzerinde çalışılıyor.

WhatsApp mesajları artık kontrol edilecek: Google tüm kullanıcılara mail gönderdi

Teknoloji devlerinin hayatımızı kolaylaştırma iddiasıyla sunduğu yapay zekâ sistemleri, artık kişisel sınırları da zorluyor. WhatsApp ve Mesajlar gibi uygulamalara, kullanıcı izni olmasa bile erişim sağlanabileceği iddiası sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Windows 11’e eklenecek yapay zeka modeli Microsoft Mu tanıtıldı

Microsoft’un yeni yapay zekâ modeli Mu, Phi Silica’nın küçük ama zeki kardeşi olarak Windows’larda görev alacak.

Türkiye’nin dijital omurgası: Türk Telekom’un fiber altyapısı

Türkiye’nin en batısından en doğusuna, en kuzeyinden en güneyine, 81 ilin her köşesine uzanan fiber altyapısıyla dijital geleceğin mimarı olan Türk Telekom, 9 milyondan fazla haneye 1 Gbps erişim hızı sunarken, Türkiye genelinde ortalama 358 Mbps’i aşan bağlantı hızı sağlıyor. Türk Telekom CEO’su Ümit Önal’ın ev sahipliğinde; Adana, Çanakkale, İzmir, Mardin, Nevşehir, Trabzon ve Van’dan gazetecilerin eş zamanlı olarak katıldığı çevrim içi toplantıda, Türk Telekom’un uçtan uca yüksek hızlı fiber internet erişiminin geldiği nokta ve bölgesel hız performansları sahada deneyimlendi. Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Amacımız herkes için daha bağlantılı, daha akıllı, daha güvenli ve erişilebilir bir dijital dünya inşa etmek” dedi.

HIV/AIDS’e karşı tıpta dev ilerleme: ABD koruyucu aşıyı onayladı!

HIV virüsüne karşı koruyucu olarak geliştirilen Lenacapavir iğnesinin kullanımı ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylandı.

NASA paylaşmıştı… Yıllar önceki fotoğraftaki detay tartışmaları alevlendirdi

NASA’nın Mars’taki Curiosity keşif aracı tarafından 2013 yılında çekilen bir fotoğraf, yıllar sonra dikkat çekici bir tartışmayı yeniden gündeme taşıdı: Mars’ta yaşam olabilir mi? Fotoğrafta, yüzeyden yükselmiş ve mantarı andıran bir şekil görülüyor. Bu görüntü, bazı sosyla medya kullanıcıları tarafından “Yaşam bulundu!” şeklinde yorumlandı.