Valilik, arazileri sulama kararını revize etti: Tek seferlik verilecek

Aydın Valiliği Çiftçilere Su Verme Kararını Değiştirdi

Aydın Valiliği, çiftçilere su verme kararını revize ederek arazilerin tamamına tek seferlik su verme kararı aldı. Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu tarafından yapılan açıklamada, “2025 yılı sulama sezonunda uygulanacak havza bazlı su dağıtım planlaması” hakkında Aydın Valiliği tarafından ek karar alındığı ve yazının kendilerine ulaştığı belirtildi.

Yeni kararda, bitki su ihtiyacına göre depolama durumu kritik olan Adıgüzel, Cindere, Kemer, Çine, Adnan Menderes ve Gökbel barajlarındaki depolama oranları ile birlikte gelebilecek minimum akımların hesaba katıldığı ifade edildi. Bu doğrultuda, DSİ 21. Bölge Müdürlüğü tarafından inşa edilerek işletme bakım onarım ve yönetim sorumluluğu sulama birliklerine devredilen tesislerden sulanan alanlarda bulunan arazilere 1 defa sulama suyu verilecektir.

Valilik, 21 Mart 2025 tarihli ek kararın ve 3 Mart 2025 tarihli ana kararın diğer maddelerinin uygulanmaya devam edileceğini açıkladı.

Önceki Durum

Aydın Valiliği, su sıkıntısı sebebiyle tarım alanlarına verilecek su miktarını kısıtlamıştı. 2025 Yılı Sulama Sezonunda Uygulanacak Havza Su Dağıtım Planlaması’na göre çiftçilere parselinin yüzde 50’sine su verileceği kararlaştırılmıştı.

Related Posts

Durgun ekonomiye Almanya’da rağmen işsizlik artmadı

Durgun ekonomiye rağmen Almanya’daki işsiz sayısı haziran ayında 11 bin ile beklentilerin altında geldi.

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

TİM İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni gerçekleştirildi

Türkiye’nin 2024’te yaptığı toplam 377 milyar dolarlık mal ve hizmet ihracatına en yüksek katkıyı sunan firmalar ödüllendirildi.

Açlık sınırı asgari ücrete dayandı: Yoksulluk sınırı 85 bin TL’yi aştı!

TÜRK-İŞ’in haziran ayı verilerine göre açlık ve yoksulluk sınırı arttı. Gıda harcamalarındaki yükseliş dikkat çekti.

TÜRK-İŞ: Açlık sınırı 26 bin TL’yi, yoksulluk sınırı 85 bin TL’yi aştı

TÜRK-İŞ: Açlık sınırı 26 bin TL’yi, yoksulluk sınırı 85 bin TL’yi aştı

Gıda mühendisliğini bıraktı, kendi atölyesini kurdu: Siparişlere yetişemiyor

Bolu’da 31 yaşındaki Tuğba Cantürk, gıda mühendisliğini bırakıp annesinin dikiş makinesiyle başladığı hobiyi mesleğe dönüştürdü. Evde başladığı punch ve tufting işiyle kendi atölyesini kuran Cantürk, siparişlere yetişemez hale geldi.