Bluesky’da mavi tik dönemi başladı

Bluesky’da Mavi Tik Özelliği Artık Resmi Olarak Kullanılmaya Başlandı

Uzun süredir konuşulan mavi tik özelliği, kullanıcı güvenliği ve platform güvenilirliği açısından önem taşıyor. Artık Bluesky, bu özelliği resmi olarak kullanıma açtı. Yeni sistem sayesinde, sahte profillerle karşılaşma riski azalırken, doğrulanmış hesapların platformdaki görünürlüğü ve etkisi de artacak.

Doğrulama Süreci Kurumlar Üzerinden Yürütülecek

Yeni doğrulama sisteminde bireysel başvuruların yanı sıra gazeteciler, akademisyenler, kamuya mal olmuş kişiler ve şirket temsilcileri gibi önemli isimler de doğrulanabilecek. Ancak doğrulama süreci, bu kişilerin bağlı oldukları kurumlar aracılığıyla gerçekleşecek.

Örneğin, bir gazeteci veya bir şirket temsilcisi, mavi tik rozetini sadece çalıştıkları kurumun onayıyla alabilecek. Bu sayede, Bluesky doğrulama sürecini güvenilir bulunan kurumlara yetki vererek dış kaynaklarla yürütmeyi tercih ediyor. Böylece, hem hızlı hem de etkin bir doğrulama süreci sağlanmış olacak.

Çift Katmanlı Güvenlik

Kurum onayının yanı sıra Bluesky’ın moderasyon ekibi de doğrulama sürecine dahil olacak. Her mavi tik başvurusu detaylı bir şekilde incelenerek sahtecilik ihtimallerine karşı kontrol edilecek. Bu sayede, elde edilen rozetin gerçekten iddia edilen kişi veya kuruluşla bağlantılı olduğundan emin olunacak.

Bireysel Başvurular İçin Geri Sayım Başladı

Şu an için doğrulama süreci yalnızca kurumlar üzerinden yürütülse de, bireysel kullanıcılar için de doğrulama sürecinin yakın zamanda başlatılması planlanıyor. Platform yönetimi, bu özelliği daha geniş kitlelere sunmak için çalışmalarına devam ediyor. Gelecekte kullanıcılar, doğrudan başvuru yaparak mavi tik alma hakkına sahip olabilecekler.

Related Posts

Macbook görünümlü İphone geliyor! Çok ucuza satılacak

Apple yeni proje üzerinde çalışmaya başladı. Söz konusu projede iPhone çipli uygun fiyatlı macBook üzerinde çalışılıyor.

WhatsApp mesajları artık kontrol edilecek: Google tüm kullanıcılara mail gönderdi

Teknoloji devlerinin hayatımızı kolaylaştırma iddiasıyla sunduğu yapay zekâ sistemleri, artık kişisel sınırları da zorluyor. WhatsApp ve Mesajlar gibi uygulamalara, kullanıcı izni olmasa bile erişim sağlanabileceği iddiası sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Windows 11’e eklenecek yapay zeka modeli Microsoft Mu tanıtıldı

Microsoft’un yeni yapay zekâ modeli Mu, Phi Silica’nın küçük ama zeki kardeşi olarak Windows’larda görev alacak.

Türkiye’nin dijital omurgası: Türk Telekom’un fiber altyapısı

Türkiye’nin en batısından en doğusuna, en kuzeyinden en güneyine, 81 ilin her köşesine uzanan fiber altyapısıyla dijital geleceğin mimarı olan Türk Telekom, 9 milyondan fazla haneye 1 Gbps erişim hızı sunarken, Türkiye genelinde ortalama 358 Mbps’i aşan bağlantı hızı sağlıyor. Türk Telekom CEO’su Ümit Önal’ın ev sahipliğinde; Adana, Çanakkale, İzmir, Mardin, Nevşehir, Trabzon ve Van’dan gazetecilerin eş zamanlı olarak katıldığı çevrim içi toplantıda, Türk Telekom’un uçtan uca yüksek hızlı fiber internet erişiminin geldiği nokta ve bölgesel hız performansları sahada deneyimlendi. Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Amacımız herkes için daha bağlantılı, daha akıllı, daha güvenli ve erişilebilir bir dijital dünya inşa etmek” dedi.

HIV/AIDS’e karşı tıpta dev ilerleme: ABD koruyucu aşıyı onayladı!

HIV virüsüne karşı koruyucu olarak geliştirilen Lenacapavir iğnesinin kullanımı ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylandı.

NASA paylaşmıştı… Yıllar önceki fotoğraftaki detay tartışmaları alevlendirdi

NASA’nın Mars’taki Curiosity keşif aracı tarafından 2013 yılında çekilen bir fotoğraf, yıllar sonra dikkat çekici bir tartışmayı yeniden gündeme taşıdı: Mars’ta yaşam olabilir mi? Fotoğrafta, yüzeyden yükselmiş ve mantarı andıran bir şekil görülüyor. Bu görüntü, bazı sosyla medya kullanıcıları tarafından “Yaşam bulundu!” şeklinde yorumlandı.